Kireä kieli- ja huulijänne

Kireät jänteet voivat aiheuttaa imettäjälle voimakasta imetyskipua ja rinnanpäät menevät herkästi rikki. Kireisiin jänteisiin voi liittyä myös vauvan vatsa- ja refluksivaivoja.

Kireä kielijänne ja/tai huulijänne on melko tavallinen suun rakennepoikkeama. Liian kireällä kielijänteellä voi olla isoja vaikutuksia imetykseen ja vauvan kasvuun. Kireät jänteet voivat aiheuttaa imettäjälle voimakasta imetyskipua ja rinnanpäät menevät herkästi rikki. Kireisiin jänteisiin voi liittyä myös vauvan vatsa- ja refluksivaivoja.

Jos kielijänne on liian kireä ei vauvan kieli pääse nousemaan riittävästi kohti kitalakea ja tällöin imuote ei ole pitävä ja riittävä maidonsaanti voi olla haasteellista. Tyypillisimmin vaivan tunnistaa napsuvasta imuotteesta tai suu auki nukkumisesta. Kun jänne on kielen alla kireä, jää kieli monesti herttamaiseksi kärjestään. Pelkän kielen muodon perusteella määritystä ei kuitenkaan voi tehdä, vaan kielen toimintaa arvioidaan vastaanotolla laajemmin.

Mikäli kielijänne on mielestäsi selkeästi kireä, kannattaa varata aika suoraan kielijänne asioita hoitavan lääkärin vastaanotolle. Ennen vastaanottoa kannattaa varmistaa, että lääkäri on perehtynyt kielijänne asioihin. Jos olet epävarma tilanteesta voit arvioida tilannetta yhdessä kätilömme kanssa, joka ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Vauvat yleensä hyötyvät siitä, jos toimenpiteen jälkeen tehtävään hierontaan on totuteltu jo ennen toimenpidettä, myös nämä ohjeet saat kätilön vastaanotolla.

Huulijänteen kireys voi vaikuttaa myös imetykseen ja tehdä imuotteesta kapean ja helposti irtoavan. Kireä huulijänne voidaan tarvittaessa katkaista, joskus tässäkin vaivassa auttaa pelkästään lihaskireyksien helpottaminen.

Mikäli jänteiden kireys ei ole voimakasta, voi avun saada myös vauvan kehollisesta käsittelystä. Fysioterapeuttimme ja osteopaattimme auttavat vauvan kehollisissa hoidoissa mielellään. Toimenpiteen jälkeen saatte toimenpiteen tehneeltä lääkäriltä yleensä lähetteen haavakontrolliin kätilölle/sairaanhoitajalle, tällä käynnillä voidaan halutessasi tarkastella myös imetyksen onnistumista. Haavakontrolli tehdään yleensä n viikko toimenpiteen jälkeen. Saatte lähetteen myös fysioterapeutille tai osteopaatille kehonhuoltoon. Vauvat hyötyvät selkeästi näistä hoidoista toimenpiteen jälkeen.

Huom! Mikäli haluat pohtia myös imetysasioita valitse palveluksi Imetysohjaus.

 

Kireä kielijänne haavakontrolli 60min 69€+ toimistomaksu

Kysy lisää!

Soita
0207 345 510

Tai lähetä viesti:

    Toimipiste