fbpx

Henkilökunta

Perhe-Artella sinua palvelee motivoitunut
ja ystävällinen henkilökunta. Tervetuloa asiakkaaksemme!

Yrittäjä

Maiju Starck

Maiju Starck

sähköposti: maiju@perhe-arte.fi

Kätilö-sairaanhoitaja, yrittäjä ja toimitusjohtaja. Perhe-Arten perustaja ja kolmen lapsen äiti valmistui kätilöksi Helsingissä 2003. Maiju on työskennellyt synnytyssalikätilönä sekä Kotkassa että Lahdessa Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Täysipäiväisenä yrittäjänä Maiju on työskennellyt vuodesta 2013 alkaen. Maiju vastaa yrityksen toiminnasta kokonaisvaltaisesti toimien samalla äitiysneuvolan kätilönä.

Yleislääkäri

Minna Kujala

Minna on opiskellut Hannoverissa ja tehnyt erikoistumisopintonsa sekä kerännyt työkokemusta Norjassa. Suomessa Minna on toiminut vuodesta 2000 alkaen terveyskeskus-, neuvola- ja yleislääkärinä.

Hänen palveluihinsa ja erityisosaamiseensa kuuluvat:

 • Gynekologiset tutkimukset ja pientoimenpiteet (kierukan asennus ja poisto, näytteet)
 • Akuutit infektiot
 • Lastentaudit
 • Lasten- ja äitiysneuvolalääkäri
 • Ajokorttitodistukset

Minna puhuu suomea, ruotsia, norjaa ja saksaa

Gynekologit

Anna Toivonen-Zamora

VASTAANOTOT TAUOLLA

Anna Toivonen-Zamora on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi 2003 ja erikoistunut naistentauteihin ja synnytyksiin 2012. Annan vastaanotolle voivat hakeutua kaiken ikäiset naiset.  Erityisosaamisekseen Anna kuvailee nuoret naiset, ehkäisyasiat, raskaudenseurannan sekä vaihdevuosi-ikäisten hoidon.

Raskauden aikana Annan vastanotolla voi käydä alkuraskauden ultraäänitutkimuksessa ja raskauden seurantaan liittyvällä lääkärikäynnillä, Anna tekee myös molempia seulontaultraäänitutkimuksia (I-seula H11-13 ja II-seula H20-22).

Anna työskentelee tällä hetkellä päätoimisesti PHKS.ssa ja pitää päätyön lisäksi vastaanottoa Perhe-Artella.

Kielitaito: Suomi, Eesti, Englanti, Ruotsi

Aija-Liisa Yrjölä

Aija-Liisa Yrjölä on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi 2006 ja erikoistunut naistentauteihin ja synnytyksiin 2014. Aija-Liisan vastaanotolle voivat hakeutua kaiken ikäiset naiset yleisgynekologisissa asioissa.

Raskauden aikana Aija-Liisan vastaanotolle voi käydä alkuraskauden ultraäänitutkimuksessa ja raskauden seurantaan liittyvällä lääkärikäynnillä, Aija-Liisa tekee myös I-seulaultraäänitutkimuksia (H11-13).

Kielitaito: Suomi, Ruotsi, Englanti

Työkokemus: 2007-2010 PHKS Naistentaudit ja synnytykset, 2011-2014 TYKS Naistentaudit ja synnytykset. 2015- PHKS

Geriatria

Ulla Parviainen

Ulla Parviainen

Ulla Parviainen on erikoistunut geriatriksi eli on perehtynyt ikääntyvien kokonaisvaltaiseen hoitoon. Ulla Parviaisen vastaanotolle voi hakeutua tavanomaisten yleissairauksien; diabetes, verenpainetauti tai sydänsairaudet sekä muistisairauksien tai mielialaongelmien vuoksi.

Ulla tekee myös laajennettuja ajokorttitarkastuksia.

Vastaanottokäynnin pituus on 60 min / 150€. Reseptin uusinta 28€.

Ajokorttitarkastus (aikaveloitteinen) 100-150€.

Hoitajat

Maiju Starck

Maiju Starck

 • KÄTILÖ AMK
 • SYPE-KÄTILÖ
 • SAIRAANHOITAJA
 • IMETYSOHJAAJA
 • KIELIJÄNNEASIANTUNTIJA
 • PEHMEÄN JA AKTIIVISEN SYNNYTYSKULTTUURIN EDISTÄJÄ

Kätilö-sairaanhoitaja, yrittäjä, Perhe-Arten perustaja ja kolmen lapsen äiti valmistui 2003 Helsingistä. Maiju on työskennellyt aiemmin synnytyssaleissa niin Kotkassa kuin Lahdessakin. Vuonna 2013 työnkuva muuttui täyspäiväiseksi yrittäjyydeksi Perhe-Arten perustamisen myötä.

Maiju vastaa yrityksen toiminnasta kokonaisvaltaisesti ja toimii samalla äitiysneuvolan kätilönä pääasiassa Lahden toimipisteellä.

Voit varata Maijun vastaanotolle ajan kaikenlaisissa raskauteen ja synnytykseen liittyvissä asioissa.  Erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat aktiivinen synnytys, synnytysvalmennukset ja synnytyspelkokeskustelut.

sähköposti: maiju@perhe-arte.fi

Terhi Keskinen

 • TERVEYDENHOITAJA AMK
 • SAIRAANHOITAJA AMK
 • IMETYSOHJAAJA

Terhi työskentelee oman päätyön ohella lastenneuvolassa terveydenhoitajana. Kolmen lapsen äidillä löytyy kokemusta lapsista ja lapsiperheen arkisista asioista. Vapaa-ajalla perhe ja lasten mäkihyppyharrastus sekä me&i vaatteiden edustaminen täyttävät elämän.

sähköposti: perhe-arte@perhe-arte.fi

katariina

Katariina Kurjenmaa

 • KÄTILÖ AMK
 • SAIRAANHOITAJA AMK
 • SYNNYTYSPELKOKÄTILÖ
 • PEHMEÄN JA AKTIIVISEN SYNNYTYSKULTTUURIN EDISTÄJÄ

Katariina toimii kätilönä Lahden toimipisteellä. Katariina on valmistunut kätilöksi 2011 ja tehnyt synnytyspelkokätilön työtä vuodesta 2013 alkaen. Työkokemusta hänellä on synnyttäjien parista 8 vuoden ajalta, lisäksi äitiyspoliklinikka ja synnyttäneiden kanssa työskentely on tullut tutuksi. Kotona arkea tahdittavat omat kaksi lasta.

sanna

Sanna Pietiläinen

 • KÄTILÖ AMK
 • SAIRAANHOITOJA AMK
 • IMETYSOHJAAJA

Sanna on kätilö-sairaanhoitaja, joka on aloittanut kätilönä Perhe-Artella lokakuussa 2018. Aiemmin Sanna on työskennellyt
HUS-alueen sairaaloissa niin lapsivuodeosastoilla kuin psykiatrisella puolella.
Kahden lapsen äitinä Sannan vapaa-ajan täyttävät tyttären voimisteluharrastus kisamatkoineen sekä koiran kanssa touhuilu.
Sanna vastaanotolle voit varata aikaa kaikenlaisissa raskauteen ja synnytykseen liittyvissä asioissa. Erityisen lähellä sydäntä ovat varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus.

sähköposti: sanna@perhe-arte.fi

Doula

Rosalia Palazzo Pihlajasaari

 • Ammatillinen Doula
 • Sairaanhoitaja AMK
 • Synnytysvalmentaja
 • Imetysohjaaja
 • Aktiivisen synnytyskulttuurin edistäjä
 • Doula kouluttaja

Rosalia on toiminut doulana 15 vuoden ajan ja osallistunut tuona aikana yli 1300 synnytykseen. Hän on myös kahden teini-ikäisen lapsen äiti. Doula-koulutuksensa Rosalia on hankkinut sekä Etelä-Afrikassa ja USA:ssa. Lisäksi hän on tehnyt uraauurtavaa työtä doulien koulutuksen parissa Etelä-Afrikassa.

Tällä hetkellä Rosalia työskentelee osa-aikaisena doulana, imetysohjaajana ja äitiysvalmentajana. Hänelle tärkeää on raskauden ja äitiysajan hyvinvointi ja perheiden tukeminen. Rosalialla on vahva taito tunnistaa tulevien vanhempien tunteita ja tarpeita.

Rosalia taitoihin lukeutuvat mm Rebozo-liinan käyttö, akupainanta, luonnollinen käynnistys, EFT terapia (Emotional Freedom Techniques), Belly Binding ja sulkemisseremonia, moksibustio-hoito, sikiön asennon optimointi (OFP, Optimal Fetal Position) ja paljon muuta. Rosalia käyttää paljon sekä idästä että lännestä peräisin olevia perinteisiä menetelmiä, jotka auttavat psykologisen tasapainon löytymisessä ja tätä kautta tuovat tasapainoa myös raskauteen ja synnytykseen.

Voit lukea lisää Rosaliasta hänen omilta sivuiltaan tästä.

Kielitaito: Englanti, italia, suomi

Fysioterapia

anni

Anni Paajanen

Helpostilähestyttävä ja energinen Anni on koulutukseltaan fysioterapeutti. Anni on erikoistunut äitiysfysioterapiaan, lantionpohjan fysioterapiaan, terapeuttiseen pilatesharjoitteluun sekä urheilufysioterapiaan. Työssään Anni huomioi jokaisen asiakkaan yksilöllisen tilanteen kokonaisvaltaisesti ja huolellisesti.

Lantionpohjan toimintahäiriöt kuten virtsankarkailu, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutus, erilaiset kehon kiputilat raskausaikana ja synnytyksen jälkeen sekä synnytyksestä palautumisen edistäminen ovat esimerkiksi syitä, joiden takia voit hakeutua äitiysfysioterapeutin vastaanotolle. Annin vastaanotolle voit tulla myös erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen takia esimerkiksi selän ja niskahartiaseudun kiputilojen takia.
Annin erikoistumiskoulutuksia ovat mm.

 • Äitiys,- lantionpohjan,- ja suorien vatsalihasten erkauman peruskoulutukset
 • APPI-pilates koulutukset Level 1 ja 2
 • Suomen urheilufysioterapeutit RYn koulutuskokonaisuudet: urheilijan lantio-lanneselkä-lonkka, nilkka-polvi-jalkaterä sekä niska-olkapää-hartiarengas
 • The Performance Matrix
 • Tällä hetkellä Anni viimeistelee ylempää ammattikorkeakoulututkintoaan Lahden ammattikorkeakoulussa

Katriina Pohjola

Katriina on valmistunut fysioterapeutiksi ja on tällä hetkellä erikoistumassa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Katriina huomioi jokaisen asiakkaan yksilönä ja tavoitteet suunnitellaan aina asiakkaan kanssa yhdessä.

Raskausaikana äitiysfysioterapiasta voi saada apua esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön mahdollisiin kiputiloihin (mm. liitoskipuihin, alaselän ja lantion alueen kipuihin) tai lantionpohjan ongelmiin.  Lisäksi fysioterapiassa huomioidaan raskausaikaan sopivia liikkumismuotoja ja harjoitteita, joita on turvallista tehdä koko raskausajan. Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiasta on apua esimerkiksi, jos omaa kehoa on vaikea hahmottaa tai hallita, liikunnan aloittaminen mietityttää, haluaa tarkistaa suorien vatsalihasten erkaumatilanteen, on virtsan- ulosteen- tai ilmankarkailua, sektio- tai episiotomia-arpi kiristää tai kehossa on erilaisia kiputiloja ja kireyksiä. Vastaanotolle voi halutessaan tulla myös vauvan kanssa.

Katriinan vastaanotolle voi tulla myös, vaikka olisi vasta suunnittelemassa raskautta tai synnyttämisestä olisi jo pidempi aika. Myös kaikissa lantionpohjan tai tuki- ja liikuntaelinvaivojen ongelmissa voi kääntyä Katriinan puoleen. Vastaanotolle voi tulla joko lähetteen kanssa tai ilman lähetettä.

Katriinan erikoistumiskoulutuksia:

 • Lantionpohjan ja äitiysfysioterapian peruskoulutuksia
 • Suorien vatsalihasten erkauman peruskoulutuksia
 • PhysioPilates-ohjaajakoulutus
 • Hyväksymis- ja omistautumisterapian koulutus

Ravintoterapia

Mirka Kuparinen

Mirka on 2 nuoren äiti ja koulutukseltaan fysioterapeutti. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus fysioterapeuttina niin vauva-ajan terapian kuin neurologisten aikuisasiakkaiden parissa. Lisäksi häneltä löytyy 10 vuoden kokemus sydänpotilaiden Tulppa-ryhmien vastaavana fysioterapeuttina. Keväällä 2018 Mirka valmistui Paula Heinosen kouluttamana FLT-Ravintovalmentajaksi.® Lisäksi hänellä on opinnot Helsingin Yliopiston Ravitsemustieteen perusteista 26 op. sekä Itä-Suomen Yliopiston Urheiluravitsemuksen parista 30 op. Hän valmistui kesällä myös vyöhyketerapeutitseksi vauvahierojaksi. Edessä on vielä valmistuminen psykofyysisen fysioterapian ammattilaiseksi 2018 vuoden aikana.

Mirka tarjoaa FLT- Ravintovalmennusta Lahdessa sekä vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa kotikäynteinä Lahden alueella.

Hinnat:

 • Ravintovalmennus: Ensikäynti 2 h 170€. Jatkokäynti 1 h 80€.
 • Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta 40 min 45€. Vauvahieronnat mahdollisia myös kotikäynteinä Lahden alueella, tällöin hintaan lisätään 10€. Suositellaan 3-5 kerran hoitosarjaa hyvän tuloksen saavuttamiseksi.

Mirka varaa itse omat aikansa. Yhteyden Mirkaan saat tästä!

Psykoterapia ja Seksuaalineuvonta

Marja Vlimki

Maria Välimäki

Varhaislapsuuden vuorovaikutuspsykoterapeutti ET (Valvira). Kelan palveluntuottaja.

Olen valmistunut varhaislapsuuden vuorovaikutuspsykoterapeutiksi keväällä 2015. Peruskoulutukseltani olen erityislastentarhanopettaja. Tarjoan vauvaa odottaville sekä vauva- ja pikkulapsiperheille vuorovaikutushoitoa sekä –psykoterapiaa. Tapaamiset toteutuvat yleensä kerran viikossa joko vastaanotolla tai perheen kotona.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos tunnet tarvitsevasi tukea varhaisessa vanhemmuudessasi. Pohditaan yhdessä, tarjoaisiko varhaislapsuuden vuorovaikutuspsykoterapeuttinen työskentely teidän perheellenne oikeanlaista apua ja tukea.

Terapia voi käsitellä esimerkiksi raskausaikaan ja synnytykseen liittyviä huolia tai vauva -ja taaperoperheen tuen tarpeita.

Vastaanottohinnat:

Vastaanottokäynti: 80€ / 60 min
Kotihoitokäynti: 170€ / 90 min

nora_timonen

Nora Timonen

Olen 3 lapsen äiti ja koulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja sekä seksuaalineuvoja. Olen suorittanut lisäksi ratkaisukeskeisen psykoterapian opinnot (University of Bristol). Parhaillaan opiskelen seksuaaliterapeutiksi ja valmistun kesäkuussa 2019.

Seksuaalineuvonnassa voit keskustella luottamuksellisesti kaikesta seksuaalisuuteen liittyvistä asioista.

Tarjoan seksuaalineuvontaa Lahdessa. Voit valita tarpeesi mukaan:

 • Yksilöneuvontaa
 • Parineuvontaa
 • Ryhmäneuvontaa

Koulutukseni:

 • Psykiatrinen sairaanhoitaja
 • Ratkaisukeskeinen psykoterapiakoulutus 3 v
 • Seksuaalineuvoja
 • Käyttäytymisanalyysin perusteet
 • Kriisi-ja traumahoidon koulutus (valm. 12/2018)

Vastaanottohinnat:

Vastaanottokäynti 60 min/ 56€, 5x sarjakäynti 250€

Muu

Tanja Saarinen, henkilökunta

Tanja Saarinen

Toimistotyöntekijä. Tanja on koulutukseltaan merkonomi ja melkein valmis sairaanhoitaja. Tanja työskentelee osa-aikaisesti vastaten lääkärikeskuksen ajanvarauksista, asiakaslaskutuksista sekä puhelinneuvonnasta. Kahden lapsen äiti.

reetta_kuusela_henkilökunta

Reetta Kuusela

Toimistotyöntekijä. Reetta on koulutukseltaan kätilö-sairaanhoitaja sekä terveydenhuollon sihteeri. Reetta työskentelee osa-aikaisesti vastaten ajanvarauksista, asiakaslaskutuksista sekä puhelinneuvonnasta sekä sairaanhoidollisista tehtävistä. Kahden lapsen äiti.