Henkilökunta

Perhe-Artella sinua palvelee motivoitunut
ja ystävällinen henkilökunta. Tervetuloa asiakkaaksemme!

Perustaja

Maiju Starck

Maiju Starck

sähköposti: maiju@perhe-arte.fi

Kätilö-sairaanhoitaja, yrittäjä ja toimitusjohtaja. Perhe-Arten perustaja ja kolmen lapsen äiti valmistui kätilöksi Helsingissä 2003. Maiju on työskennellyt synnytyssalikätilönä sekä Kotkassa että Lahdessa Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Täysipäiväisenä yrittäjänä Maiju on työskennellyt vuodesta 2013 alkaen. Maiju vastaa yrityksen toiminnasta kokonaisvaltaisesti toimien samalla äitiysneuvolan kätilönä.

Gynekologit

Anna Toivonen-Zamora

Anna Toivonen-Zamora on valmistunut lääketieteen lisensiaaiksi 2003 ja erikoistunut naistentauteihin ja synnytyksiin 2012. Annan vastaanotolle voivat hakeutua kaiken ikäiset naiset.  Erityisosaamisekseen Anna kuvailee nuoret naiset, ehkäisyasiat, raskaudenseurannan sekä vaihdevuosi-ikäisten hoidon.

Raskauden aikana Annan vastanotolla voi käydä alkuraskauden ultraäänitutkimuksessa ja raskauden seurantaan liittyvällä lääkärikäynnillä, Anna tekee myös molempia seulontaultraäänitutkimuksia (I-seula H11-13 ja II-seula H20-22).

Anna työskentelee tällä hetkellä päätoimisesti PHKS.ssa ja pitää päätyön lisäksi vastaanottoa Perhe-Artella.

Kielitaito: Suomi, Eesti, Englanti, Ruotsi

Aija-Liisa Yrjölä

Aija-Liisa Yrjölä on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi 2006 ja erikoistunut naistentauteihin ja synnytyksiin 2014. Aija-Liisan vastaanotolle voivat hakeutua kaiken ikäiset naiset yleisgynekologisissa asioissa.

Raskauden aikana Aija-Liisan vastaanotolle voi käydä alkuraskauden ultraäänitutkimuksessa ja raskauden seurantaan liittyvällä lääkärikäynnillä, Aija-Liisa tekee myös I-seulaultraäänitutkimuksia (H11-13).

Kielitaito: Suomi, Ruotsi, Englanti

Työkokemus: 2007-2010 PHKS Naistentaudit ja synnytykset, 2011-2014 TYKS Naistentaudit ja synnytykset. 2015- PHKS

Doula

Rosalia Palazzo Pihlajasaari

 • Ammatillinen Doula
 • Sairaanhoitaja AMK
 • Synnytysvalmentaja
 • Imetysohjaaja
 • Aktiivisen synnytyskulttuurin edistäjä
 • Doula kouluttaja

Rosalia on toiminut doulana 15 vuoden ajan ja osallistunut tuona aikana yli 1300 synnytykseen. Hän on myös kahden teini-ikäisen lapsen äiti. Doula-koulutuksensa Rosalia on hankkinut sekä Etelä-Afrikassa ja USA:ssa. Lisäksi hän on tehnyt uraauurtavaa työtä doulien koulutuksen parissa Etelä-Afrikassa.

Tällä hetkellä Rosalia työskentelee osa-aikaisena doulana, imetysohjaajana ja äitiysvalmentajana. Hänelle tärkeää on raskauden ja äitiysajan hyvinvointi ja perheiden tukeminen. Rosalialla on vahva taito tunnistaa tulevien vanhempien tunteita ja tarpeita.

Rosalia taitoihin lukeutuvat mm Rebozo-liinan käyttö, akupainanta, luonnollinen käynnistys, EFT terapia (Emotional Freedom Techniques), Belly Binding ja sulkemisseremonia, moksibustio-hoito, sikiön asennon optimointi (OFP, Optimal Fetal Position) ja paljon muuta. Rosalia käyttää paljon sekä idästä että lännestä peräisin olevia perinteisiä menetelmiä, jotka auttavat psykologisen tasapainon löytymisessä ja tätä kautta tuovat tasapainoa myös raskauteen ja synnytykseen.

Voit lukea lisää Rosaliasta hänen omilta sivuiltaan tästä.

Kielitaito: Englanti, italia, suomi

Geriatria

Ulla Parviainen

Ulla Parviainen

Ulla Parviainen on erikoistunut geriatriksi eli on perehtynyt ikääntyvien kokonaisvaltaiseen hoitoon. Ulla Parviaisen vastaanotolle voi hakeutua tavanomaisten yleissairauksien; diabetes, verenpainetauti tai sydänsairaudet sekä muistisairauksien tai mielialaongelmien vuoksi.

Ulla tekee myös laajennettuja ajokorttitarkastuksia.

Vastaanottokäynnin pituus on 60 min / 150€. Reseptin uusinta 28€.

Ajokorttitarkastus (aikaveloitteinen) 100-150€.

Hoitajat

Maiju Starck

Maiju Starck

 • KÄTILÖ AMK
 • SYPE-KÄTILÖ
 • SAIRAANHOITAJA
 • IMETYSOHJAAJA
 • KIELIJÄNNEASIANTUNTIJA
 • PEHMEÄN JA AKTIIVISEN SYNNYTYSKULTTUURIN EDISTÄJÄ

Kätilö-sairaanhoitaja, yrittäjä, Perhe-Arten perustaja ja kolmen lapsen äiti valmistui 2003 Helsingistä ja työ sekä elämä vei Kotkaan. Kotkassa Maiju työskenteli synnytyssalissa kätilönä usean vuoden ajan. Lahdessa, PHKS.ssa keikkatyö lasten hoidon ohessa vaihtui 2013 täyspäiväiseksi yrittäjäksi.

Maiju vastaa yrityksen toiminnasta kokonaisvaltaisesti ja toimii samalla äitiysneuvolan kätilönä.

Voit varata Maijun vastaanotolle ajan kaikenlaisissa raskauteen ja synnytykseen liittyvissä asioissa.  Kiinnostuksen kohteina ovat erityisesti aktiivinen synnytys, synnytysvalmennukset ja synnytyspelkokeskustelut.

Bloki, Perhe-Arte

Heli Hirvonen

 • KÄTILÖ AMK
 • SYPE-KÄTILÖ
 • SAIRAANHOITAJA
 • IMETYSOHJAAJA

HELI ON OPINTOVAPAALLA TOISTAISEKSI.

Heli toimii kätilönä sekä Helsingin että Lahden toimipisteillä, eniten tapaat häntä kuitenkin Helsingissä. Helin vastaanotolle voit varata aikaa äitiysneuvolan vastaanotolle raskauden seurantaan, ultraäänitutukimuksiin sekä synnytyspelkokeskusteluihin tai synnytykseen valmistautumiseen.

sähköposti: heli@perhe-arte.fi

julia_ollila_henkilökunta

Julia Ollila

 • KÄTILÖ AMK
 • SAIRAANHOITAJA
 • IMETYSOHJAAJA

Julia on toiminut kätilönä Perhe-Arten Lahden toimipisteellä keväästä 2017 alkaen. Hänen vastaanotolleen voit varata aikaa äitiysneuvolan vastaanotolle raskauden seurantaan tai alkuraskauden ultraan. Julialla on kokemusta kätilötyöstä usean vuoden ajalta niin synnytyssalista kuin äitiyspoliklinikaltakin.

sähköposti: julia@perhe-arte.fi

Terhi Keskinen

Terhi työskentelee oman päätyön ohella lastenneuvolassa terveydenhoitajana. Kolmen lapsen äidillä löytyy kokemusta lapsista ja lapsiperheen arkisista asioista. Vapaa-ajalla perhe ja lasten mäkihyppyharrastus sekä me&i vaatteiden edustaminen täyttävät elämän.

sähköposti: perhe-arte@perhe-arte.fi

kati_vaahterasalo

Kati Vaahterasalo-Druey

 • KÄTILÖ AMK
 • SYPE-KÄTILÖ
 • LASTENSAIRAANHOITAJA
 • IMETYSOHJAAJA
 • ERITYISOSAAMISTA SYNNYTYKSEN HOIDOSTA SEKÄ LAPSIVUODEAJASTA
 • PEHMEÄN JA AKTIIVISEN SYNNYTYSKULTTUURIN EDISTÄJÄ

Kati toimii kätilönä Helsingin toimipisteellä. Tämä 3 lapsen äiti on työskennellyt sairaalamaailmassa 20 v ajan niin synnytyssalissa, lapsivuodeosastolla kuin lastenneurologian puolellakin. Myös synnytyspelon hoidosta hänellä on kokemusta usean vuoden ajalta. Katin vastaanotolle voit varata ajan kaikenlaisissa raskauteen ja synntykseen liittyvissä asioissa.

sähköposti: kati@perhe-arte.fi

Psykologi ja psykoterapeutti (VET)

Sanna Hilden

Sannalla on YLI 20 vuoden kokemus työskentelystä lasten, nuorten ja perheiden kanssa.  Sanna tarjoaa psykologi- ja psykoterapiapalvelut lapsille, nuorille ja aikuisille, neuvontaa ja ohjausta lapsen kasvuun ja kehitykseen sekä vanhemmuuteen liittyen ja lisäksi hän tekee konsultaatioita ja työnohjausta.

Sannalla on KELA-pätevyys lasten ja nuorten vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen psykoterapioihin erillissopimuksella sekä hän on KELAN palveluntuottaja nuorten kuntoutuspsykoterpioissa.

Fysioterapia ja ravintovalmennus

Mirka Kuparinen

Mirka on 2 nuoren äiti ja koulutukseltaan fysioterapeutti. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus fysioterapeuttina niin vauva-ajan terapian kuin neurologisten aikuisasiakkaiden parissa. Lisäksi häneltä löytyy 10 vuoden kokemus sydänpotilaiden Tulppa-ryhmien vastaavana fysioterapeuttina. Keväällä 2018 Mirka valmistui Paula Heinosen kouluttamana FLT-Ravintovalmentajaksi.® Lisäksi hänellä on opinnot Helsingin Yliopiston Ravitsemustieteen perusteista 26 op. sekä Itä-Suomen Yliopiston Urheiluravitsemuksen parista 30 op. Hän valmistui kesällä myös vyöhyketerapeutitseksi vauvahierojaksi. Edessä on vielä valmistuminen psykofyysisen fysioterapian ammattilaiseksi 2018 vuoden aikana.

Mirka tarjoaa FLT- Ravintovalmennusta Lahdessa sekä vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa kotikäynteinä Lahden alueella.

Hinnat:

 • Ravintovalmennus: Ensikäynti 2 h 170€. Jatkokäynti 1 h 80€.
 • Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta 40 min 45€. Vauvahieronnat mahdollisia myös kotikäynteinä Lahden alueella, tällöin hintaan lisätään 10€. Suositellaan 3-5 kerran hoitosarjaa hyvän tuloksen saavuttamiseksi.

Mirka varaa itse omat aikansa. Yhteyden Mirkaan saat tästä!

Psykoterapia ja Seksuaalineuvonta

Marja Vlimki

Maria Välimäki

Varhaislapsuuden vuorovaikutuspsykoterapeutti ET (Valvira). Kelan palveluntuottaja.

Olen valmistunut varhaislapsuuden vuorovaikutuspsykoterapeutiksi keväällä 2015. Peruskoulutukseltani olen erityislastentarhanopettaja. Tarjoan vauvaa odottaville sekä vauva- ja pikkulapsiperheille vuorovaikutushoitoa sekä –psykoterapiaa. Tapaamiset toteutuvat yleensä kerran viikossa joko vastaanotolla tai perheen kotona.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos tunnet tarvitsevasi tukea varhaisessa vanhemmuudessasi. Pohditaan yhdessä, tarjoaisiko varhaislapsuuden vuorovaikutuspsykoterapeuttinen työskentely teidän perheellenne oikeanlaista apua ja tukea.

Terapia voi käsitellä esimerkiksi raskausaikaan ja synnytykseen liittyviä huolia tai vauva -ja taaperoperheen tuen tarpeita.

Vastaanottohinnat:

Vastaanottokäynti: 80€ / 60 min
Kotihoitokäynti: 170€ / 90 min

nora_timonen

Nora Timonen

Olen 3 lapsen äiti ja koulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja sekä seksuaalineuvoja. Olen suorittanut lisäksi ratkaisukeskeisen psykoterapian opinnot (University of Bristol).

Seksuaalineuvonnassa voit keskustella luottamuksellisesti kaikesta seksuaalisuuteen liittyvistä asioista.

Tarjoan seksuaalineuvontaa Lahdessa. Voit valita tarpeesi mukaan:

– Yksilöneuvontaa

– Parineuvontaa

– Ryhmäneuvontaa

 

Koulutukseni:

*Psykiatrinen sairaanhoitaja

*Ratkaisukeskeinen psykoterapiakoulutus 3 v

*Seksuaalineuvoja

*Käyttäytymisanalyysin perusteet

*Kriisi-ja traumahoidon koulutus (valm. 12/2018)

 

Vastaanottohinnat:

Vastaanottokäynti 60 min/ 56€, 5x sarjakäynti 250€

Muu

Tanja Saarinen, henkilökunta

Tanja Saarinen

Toimistotyöntekijä. Tanja on koulutukseltaan merkonomi ja melkein valmis sairaanhoitaja. Tanja työskentelee osa-aikaisesti vastaten lääkärikeskuksen ajanvarauksista, asiakaslaskutuksista sekä puhelinneuvonnasta. Kahden lapsen äiti.

reetta_kuusela_henkilökunta

Reetta Kuusela

Toimistotyöntekijä. Reetta on koulutukseltaan kätilö-sairaanhoitaja sekä terveydenhuollon sihteeri. Reetta työskentelee osa-aikaisesti vastaten ajanvarauksista, asiakaslaskutuksista sekä puhelinneuvonnasta sekä sairaanhoidollisista tehtävistä. Kahden lapsen äiti.