AJANVARAUS

Uusimmat blogimme

Blogimme käsittelee monipuolisesti aiheita raskaudesta, äitiydestä, vanhemmuudesta sekä, kätilön ja äitiysfysioteraputin työstä.

Tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista

Tietopankki

Perhe-arte

Ultraäänitutkimus Perhe-Artella

28/6/2023

Mitä siellä ultrassa oikein tapahtuu? Mikä aika minun pitäisi varata? Riittääkö minulle kätilön ultra vai tarvitsisinko ajan lääkärille? Ketä voin ottaa mukaan ultraan? Tässäpä liuta yleisimpiä kysymyksiä, joita asiakkaat pohtivat varatessaan aikaa.

Perhe-arte

Imetyksen ensipäivät

18/5/2023

Imetyksen ensipäivillä on iso merkitys imetyksen onnistumisen kannalta. Vauvan syntymän jälkeen rinnoista tulevat ensitipat ovat hyvin ravinnerikasta ja täyteläistä maitoa. Vauvan on hyvä saada tuo ravinnerikkaat maitopisarat. Vaikka määrä ei ole suuri, on laatu sitäkin suurempi.

Perhe-arte

Synnytyksen latenssivaiheesta – Osa 2

6/2/2023

Latenssivaihe on osa synnytyksen ensimmäistä vaihetta eli avautumisvaihetta. Synnytyksen avautumisvaiheeseen kuuluu latenssivaiheen lisäksi aktiivinen vaihe, joka alkaa kohdunsuun ollessa 4–6 cm auki.

Perhe-arte

Synnytyksen latenssivaiheesta – Osa 1

27/1/2023

Synnytys jaetaan kolmeen osaan; avautumis-, ponnistus- ja jälkeisvaiheeseen. Näistä avautumisvaihe jaetaan vielä lisäksi latenssi- ja aktiiviseen vaiheeseen.

Perhe-arte

Alkuraskauden verenvuoto

9/12/2022

Jos raskauden aikana tulee värillistä vuotoa, saattaa herkästi huoli nostaa päätään. Tämä on yksi tavallisimmista syistä ultraäänitutkimukseen hakeutumisen taustalla.

Perhe-arte

Me tiedonjanoiset

21/11/2022

Täällä Perhe-Artella törmäämme varsin usein huolestuneisiin tuleviin vanhempiin. On ollut huoli ja siihen on etsitty vastausta. Ja vastauksia onkin löytynyt hurja määrä ja nyt ollaan siinä tilanteessa, ettei ole enää varmuutta mikä on totta ja mikä ei. Hakupalvelimet toimivat siitä hassulla tavalla, että löydämme niiden avulla tietoa, joka tukee omaa ajatteluamme. No mitä tällä sitten mahdetaan tarkoittaa?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13