fbpx

Äitiysfysioterapia ja fysioterapia

raja

Äitiysfysioterapia

Fysioterapia

Voit tulla äitiysfysioterapeutin vastaanotolle esimerkiksi suorien vatsalihasten erkauman, lantionpohjan toimintahäiriöiden kuten virtsankarkailun, kehon erilaisten kiputilojen tai kiristävän sektioarven takia. Myös raskausajan turvallinen liikunnan ohjaus ja harjoittelu sekä synnytyksestä palautumisen edistäminen ovat tavallisia syitä hakeutua vastaanotolle.

Moni kokee synnytyksen jälkeen vielä pidemmän aikaa oman kehon vieraaksi ja etenkin keskivartalon alueen huteraksi. Fysioterapian keinoin tavoitteena on palauttaa yhteys omaan kehoon, oppia aktivoimaan ja vahvistamaan sekä toisaalta rentouttamaan tiettyjä lihaksia ja kehon osia.

Äitiysfysioterapiassa keskitytään synnytyksestä palautumisen edistämiseen sekä hoitamaan ja ennaltaehkäisemään kehon kiputiloja ja toimintahäiriöitä erilaisilla lempeillä, mutta tehokkailla manuaalisilla hoitotekniikoilla, joita yhdistetään terapeuttisiin harjoitteisiin tilanteesi mukaan. Saat myös
kotiharjoitteet ja hoito-ohjeet vaivasi kuntouttamiseksi.

Fysioterapeutin vastaanotolle voit tulla esimerkiksi kehon erilaisten kiputilojen kuten niskahartiaseudun, selän tai nivelten kipujen takia. Vastaanotolla pyritään löytämään vaivasi todellinen syy ja hoitamaan esimerkiksi kehon lihasepätasapainoa, kehon heikkoja lenkkejä sekä kehon kireyksiä terapeuttisin harjoittein ja erilaisilla manuaalisilla hoitotekniikoilla.

Voit myös hakeutua Perhe-Arteen fysioterapiaan erilaisten leikkausten tai vammojen jälkeiseen kuntoutukseen.

Lahti

Kysy lisää!

Nimi

Puhelinnumero

Sähköposti

Viesti