AJANVARAUS

Blogi starttaa! – Sairaanhoitajana Perhe-Artella

8/1/2016

Hei! Olen Perhe-Arten uusi sairaanhoitaja Eija. Työt aloitin syyskuussa 2015. Myöhemmin sain yrhtäväkseni myös Perhe-Arten blogin kirjoittasin, joten tässäpä on ihan ensimmäinen blogitekstini ikinä!

Aloitin siis työt Perhe-Artella syyskuussa. Koulutukseltani olen myös terveydenhoitaja, joten heti pestini alkuvaiheessa idea lastenneuvola nousi esiin.  Lastenneuvolasta kerron vielä paljon lisää tulevissa blogeissa. Olen käynyt myös kardiologiset erikoistumisopinnot pari vuotta sitten, joten epäilemättä aion kirjoittaa siitäkin aiheesta. Perhe-Artella teen lääkäriasemalla sairaanhoitajan vastaanottotyötä, pidän yksityisen lastenneuvolan vastaanottoa ja iso osa työtäni on kotisairaanhoidon kenttätyö.

Aluksi kerron kuitenkin mitä meillä tapahtuu tuolla kotisairaanhoidon puolella. Vastaamme iäkkäiden asiakkaidemme tarpeisiin parhaan kykymme mukaan, avainsanana kiireettömyys. Lääkkeenjaon, mittausten, aamutoimien ja muiden puuhien lomassa ehdimme rupatella asiakkaan kanssa kuulumisia. Siis ihan oikeasti ehdimme, joka oli minulle, kiireisestä sairaalamaailmasta hypänneelle sairaanhoitajalle, suorastaan elämys. Miten ihanaa on, kun on aikaa istua ja juoda joskus kuppi kahvia asiakkaan kotona.

Kotisairaanhoidossa tärkeintä on mielestäni asiakkaan kodin kunnioittaminen. Saatamme olla asiakkaan ainoa kontakti ulkomaailmaan kyseisenä päivänä, tai vaikka koko viikkona. Siksi teemme työmme aina hymyillen ja ystävällisesti.

Kotisairaanhoidon ja kotihoidon puolella autamme arkisissa askareissa. Asiakkaiden tarpeet ovat erilaisia joten sen vuoksi yhtä ja samaa ”kaavaa” ei ole olemassakaan. Yhden luona imuroimme ja jaamme lääkkeet, kun taas toisen luona lämmitämme lounaan, teemme välipalaa ja kolmannella mittaamme verenpaineen ja otamme verinäytteet.

Turvarannekkeista turvaa

Hoivapalveluihimme kuuluvat myös turvarannekkeet. Näitä joillakin kotisairaanhoidon asiakkaillamme jo onkin. Kotona selviytymisen tukena voi käyttää ranneketta, jolla rannekkeen käyttäjä voidaan paikallistaa ja näin esimerkiksi muistisairaalle ja hänen omaisilleen luodaan lisäturvaa. Rannekkeen hälytykset saadaan myös ohjelmoitua asiakkaan omaisille. Asiakas voi myös valita rannekkeen, joka toimii vain kotioloissa. Näin ollen esim. kaatumisen tai muun avuntarpeen saa kotiin nopeasti turvaranneketta käyttämällä.

Otamme verinäytteet asiakkaan kotona ja toimitamme ne joko kaupunginsairaalan laboratorioon tai Medixiin, riippuen siitä mihin näytteen tulokset menevät. Lääkäriasemalla otamme päivittäin näytteitä asiakkailtamme.

Mikäli kotisairaanhoidon palvelut kiinnostavat sinua tai läheisiäsi, niin ota vain rohkeasti yhteys ajanvaraukseemme, niin tulemme tekemään maksuttoman kartoituskäynnin ja voimme yhdessä pohtia millainen palvelupaketti on juuri teille tai omaisellenne hyvä ja sopiva!

Tässä pieni katsaus kotisairaanhoitoon! Seuraavalla kerralla kirjoitan siitä millainen on minun tyypillinen päiväni,  vaikka en tiedä onko sellaista edes olemassa. Niin paljon ehtii päivän aikana tapahtumaan!

Eija

PALAA TAKAISIN