AJANVARAUS
Perhe-arte

Varhaisraskauden ultraääni (rv 6-12)

Kätilöpalvelut
VARAA AIKA

Positiivinen raskaustesti on sinulle ja kumppanillesi merkittävä tapahtuma elämässä. Testin viivat konkretisoivat teille uuden vaiheen alkua. Monesti alkuraskauteen liittyy myös paljon epävarmuutta ja pelkoa. Mietit varmasti, mikä on normaalia. Ultraäänellä pystytään varmistamaan raskauden sijainti, kesto ja alkioiden lukumäärä. Perhe-Arten kätilöt ottavat teidät mielellään vastaan ja vastaavat ultraäänen yhteydessä myös muihin kysymyksiinne ammattitaidolla.

Milloin on hyvä aika tehdä varhaisraskauden ultraäänitutkimus?

Kehittymässä olevan vauvan sydämensyke nähdään normaalissa raskaudessa rv6+3 viikoilla, eli seitsemännellä raskausviikolla. Tällöin kuukautiset ovat sinulla noin kaksi viikkoa myöhässä.

Varhaisraskauden ultraäänitutkimus tehdään alakautta eli vaginaalisesti. Tutkimus on kivuton, mutta kerro kuitenkin kätilölle, jos jännität kovasti tutkimuksentekoa tai sinulla on aiempia huonoja kokemuksia. Näin kätilömme pystyvät huomioimaan sinut parhaiten tutkimuksen yhteydessä. Virtsarakon ei tarvitse olla täynnä tutkimusta varten. Voit hyvin käydä WC:ssä odotusaulassa, mikäli koet siihen tarvetta.

Vielä tärppejä raskauden ensimmäisiin viikkoihin:

  • rv4+ viikolla kohdussa saattaa näkyä pieni helmimäinen ontelo, mutta alkio, syke ja ruskuaispussi eivät vielä näy
  • rv5+ viikolla raskausontelo on jo hieman kasvanut ja sen sisällä saattaa näkyä ruskuaispussi hentoisena renkaana.
  • rv6+ viikolla raskausontelo on taas hieman suurempi, ruskuaispussi tulee selvemmin esiin ja alkio on tullut näkyviin. Alkion keskellä voi nähdä pienen sydämen pamppailevan kiivaana yleensä viimeistään rv6+3.
  • Alkuraskauden ultraäänessä voit käydä myös myöhäisemmillä viikoilla, aina rv12 asti.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää ajanvaraukseen tai tutkimukseen liittyen, voit soittaa asiakaspalveluumme. Sieltä saat vastauksia kysymyksiisi ja tarvittaessa apua ultran ajankohdan valintaan.

Kysy lisää!

0207 345 510

Tai lähetä viesti

    Toimipiste: