Imetyksen ajatellaan monesti käynnistyvän kuin itsestään ja parhaimmillaan niin tapahtuukin. Aivan näin helppoa se ei kuitenkaan useimmilla ole. Imetys on uutta niin sinulle kuin vauvallesi ja opettelette asioita yhdessä.
Monesti ajatukset keskittyvät raskausaikana raskauteen, raskausajan vointiin ja synnytykseen. Synnytyksen jälkeen alkava vauva-aika saattaa jäädä hiukan vähemmälle huomiolle, mikä on toisaalta kovin luontaista, mutta saattaa tuoda ylimääräistä ihmetystä ensi viikkoihin. Myös synnytyksen jälkeiseen aikaan kannattaa valmistautua ja pohtia ainakin joitain asioita jo raskausaikana.
Imetykseen voi ja kannattaa valmistautua jo etukäteen. Hankkimalla tietoa ja taitoja ensimmäisiin päiviin ja viikkoihin, voitte säästyä monelta ihmetyksen hetkeltä tuoreen perheenjäsenen kanssa. Valmennuksen avulla vältytte yleisimmiltä imetyksen alun haasteilta ja pääsette alkuun helpommin.
Imetysvalmennuksessa käymme läpi imetyksen perusasioita, yleisimpiä haasteita, katsomme läpi yleisimmät imetysasennot ja sen mitä niissä on hyvä huomioida. Keskitymme pääasiassa imetyksen ensipäiviin ja viikkoihin, mutta valmennusta voidaan räätälöidä yksilöllisen tarpeenne mukaan.
Puoliso on tutkitusti paras imetyksen onnistumisen takaaja osoittaessaan tukea ja ymmärrystä uudessa tilanteessa. Tukena on helpompi olla, kun myös hän tietää asioista ja epävarmuudelle ei ole niin paljon sijaa. Imetysvalmennukseen kannattaa siis ehdottomasti tulla yhdessä puolison kanssa.
Imetysvalmennusta voi suositella niin ensi kertaa imetykseen valmistautuville kuin uudelleen asian äärellä oleville perheille. Valmistautumisella luotte hyvän pohjan onnistuneelle imetykselle.