Doula

Doula auttaa perheitä raskauden ja äitiysajan aikana.

Mitä Doula tekee?

Doula on synnyttäjän ja hänen puolisonsa rinnalla kulkija. Hän tarjoaa kokonaisvaltaista emotionaalista tukea koko raskauden, synnytyksen ja vauvan ensiviikkojen ajan. Tuessa huomioidaan niin psyykkiset kuin fyysisetkin tarpeet. Doula on myös imetyksen asiantuntija.

Doula auttaa perhettä löytämään omat voimavaransa ja lievittämään uuteen elämäntilanteeseen liittyvää jännitystä. Doula tarjoaa tietoja ja taitoja, joiden avulla perheen on helpompi tehdä informoituja päätöksiä. Tärkeä osa toimintaa on tukea ja ohjata kumppania aktiivisuuteen ja osallistumiseen.

Doula toimii yhteistyössä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Miten doulasta hyötyy?

Tutkimusten ja asiakkaiden kokemusten perusteella synnytys on yleensä doulan tukemana nopeampi. Synnytyksen aikana on vähemmän tarvetta lääkkeelliselle kivunlievitykselle (esim. epiduraalipuudutus) ja synnytykseen liittyy vähemmän lääketieteellisiä toimenpiteitä (esim. imukuppi tai keisarinleikkaus). Todennäköisyys imetyksen onnistumiselle on parempi.

Perheet, joiden synnytyksessä doula on ollut läsnä, ovat yleensä erittäin tyytyväisiä synnytyskokemukseensa. Doulan vahva tuki raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen ennaltaehkäisee synnytyksen jälkeistä masennusta.

Voit lukea lisää doulan palveluista ja doulastamme Rosaliasta tästä!

Kysy lisää!

Soita
0207 345 510

Tai lähetä viesti: