Noora Kautonen

Fysioterapeutti

Noora on koulutukseltaan fysioterapeutti ja erikoistumassa tällä hetkellä äitiysfysioterapiaan. Kotona hulinasta pitää huolen kaksi pientä lasta.
Fysioterapeuttina Noora on lempeä tsemppari, joka pyrkii huomioimaan fysioterapiassa asiakkaan arjen kokonaiskuormituksen. Jokainen raskaus ja synnytys on yksilöllinen
ja siitä johtuen jokainen kuntoutumispolku on myös yksilöllinen.

Raskausaikana esiintyviä kiputiloja esimerkiksi selän ja lantion alueella voidaan hoitaa fysioterapian avulla. Myös erilaisten lihaskireyksien lievitykseen ja kehon tasapainottamiseen odotusaikana saa apua fysioterapeutilta. Jos liikkuminen ja sopivan ja turvallisen liikuntamuodon valinta raskausaikana mietityttää, voi silloinkin kääntyä fysioterapeutin puoleen.

Synnytyksen jälkeen voi fysioterapiasta hyötyä, jos haluaa varmistua omasta palautumisesta. Erityisesti lantionpohjan ja vatsalihasten välisen erkauman tilanne on hyvä tarkistaa. Myös sektio- ja episiotomia-arpia voidaan käsitellä fysioterapiassa. Jos synnytyksen jälkeen liikunnan pariin palaaminen mietityttää, kannattaa siitä keskustella fysioterapeutin kanssa.

Nooran vastaanotolle voi tulla lähetteellä tai ilman. Fysioterapiaan voi tulla myös vauvan kanssa.

Osaaminen ja taidot

– äitiysfysioterapian peruskoulutus
– suorien vatsalihasten erkauman peruskoulutus
– lantionpohjan fysioterapian peruskoulutus

Noora kuva