Noora Kautonen (vanhempainvapaalla)

Fysioterapeutti

Noora on koulutukseltaan fysioterapeutti ja erikoistumassa tällä hetkellä äitiysfysioterapiaan. Kotona hulinasta pitää huolen kaksi pientä lasta. Fysioterapeuttina Noora on lempeä tsemppari, joka pyrkii huomioimaan fysioterapiassa asiakkaan arjen kokonaiskuormituksen. Jokainen raskaus ja synnytys on yksilöllinen ja siitä johtuen jokainen kuntoutumispolku on myös yksilöllinen.

Raskausaikana esiintyviä kiputiloja esimerkiksi selän ja lantion alueella voidaan hoitaa äitiysfysioterapian avulla. Myös erilaisten lihaskireyksien lievitykseen ja kehon tasapainottamiseen odotusaikana saa apua fysioterapeutilta. Jos liikkuminen ja sopivan ja turvallisen liikuntamuodon valinta raskausaikana mietityttää, on silloinkin hyvä kääntyä äitiysfysioterapeutin puoleen.

Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiasta on hyötyä, jos oma palautuminen mietityttää. Erityisesti lantionpohjan ja vatsalihasten välisen erkauman tilanne on hyvä tarkistaa. Myös sektio- ja episiotomia-arpia voidaan hoitaa ja käsitellä äitiysfysioterapiassa. Joskus synnytyksen jälkeen liikunnan pariin palaaminen saattaa mietityttää, silloinkin kannattaa kääntyä äitiysfysioterapeutin puoleen.

Nooran vastaanotolle voi tulla lähetteellä tai ilman. Äitiysfysioterapiaan voi aina tulla myös vauvan kanssa.

Osaaminen ja taidot

  • Fysioterapeutti (AMK) 2016
  • Täydennyskoulutuksia äitiysfysioterapiaan, suorien vatsalihasten erkauman sekä lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutukseen
  • Arpien käsittely -koulutus (sektio, episiotomia, repeämät)
  • Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan perus- ja jatkokoulutus
Noora Kautonen