Katriina Pohjola

Fysioterapeutti

Katriina on valmistunut fysioterapeutiksi ja on tällä hetkellä erikoistumassa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Katriina huomioi jokaisen asiakkaan yksilönä ja tavoitteet suunnitellaan aina asiakkaan kanssa yhdessä.

Raskausaikana äitiysfysioterapiasta voi saada apua esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön mahdollisiin kiputiloihin (mm. liitoskipuihin, alaselän ja lantion alueen kipuihin) tai lantionpohjan ongelmiin. Lisäksi fysioterapiassa huomioidaan raskausaikaan sopivia liikkumismuotoja ja harjoitteita, joita on turvallista tehdä koko raskausajan. Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiasta on apua esimerkiksi, jos omaa kehoa on vaikea hahmottaa tai hallita, liikunnan aloittaminen mietityttää, haluaa tarkistaa suorien vatsalihasten erkaumatilanteen, on virtsan- ulosteen- tai ilmankarkailua, sektio- tai episiotomia-arpi kiristää tai kehossa on erilaisia kiputiloja ja kireyksiä. Vastaanotolle voi halutessaan tulla myös vauvan kanssa.

Katriinan vastaanotolle voi tulla myös, vaikka olisi vasta suunnittelemassa raskautta tai synnyttämisestä olisi jo pidempi aika. Myös kaikissa lantionpohjan tai tuki- ja liikuntaelinvaivojen ongelmissa voi kääntyä Katriinan puoleen. Vastaanotolle voi tulla joko lähetteen kanssa tai ilman lähetettä.

Osaaminen ja taidot

Katriinan erikoistumiskoulutuksia:

  • Lantionpohjan ja äitiysfysioterapian peruskoulutuksia
  •  Suorien vatsalihasten erkauman peruskoulutuksia
  •  PhysioPilates-ohjaajakoulutus
  •  Hyväksymis- ja omistautumisterapian koulutus
Perhearte KatriinaPohjola 22-11-2019-2 (1)