Varhaisraskauden ultraäänitutkimus

Varhaisraskauden ultraäänitutkimuksessa nähdään muun muassa raskauden kesto ja laskettu aika.

Positiivinen raskaustesti on sinulle ja kumppanillesi merkittävä tapahtuma elämässä. Testin viivat konkretisoivat teille uuden vaiheen alkua. Monesti alkuraskauteen liittyy myös paljon epävarmuutta ja pelkoa. Mietit varmasti, mikä on normaalia. Perhe-Arten kätilöt ottavat teidät mielellään vastaan ja vastaavat kysymyksiinne ammattitaidolla.

Milloin on hyvä aika tehdä varhaisraskauden ultraäänitutkimus?

Kehittymässä olevan vauvan sydämensyke nähdään normaalissa raskaudessa H6+3 viikoilla, eli seitsemännellä raskausviikolla. Tällöin kuukautiset ovat sinulla noin kaksi viikkoa myöhässä. Samalla ultraäänitutkimuksessa nähdään, miltä raskausontelo näyttää, kuinka monta alkiota on ja kuinka pitkällä raskaus on. Samalla kätilö katsoo, että kaikki alkuraskaudelle tyypilliset löydökset ovat nähtävissä.

Varhaisraskauden ultraäänitutkimus tehdään alakautta eli vaginaalisesti. Tutkimus on kivuton, mutta kerro kuitenkin kätilölle jos jännität kovasti tutkimuksentekoa tai sinulla on huonoja kokemuksia aiemmin. Näin kätilömme huomioivat tämän valmistellessa sinua tutkimukseen. Virtsarakon ei tarvitse olla täynnä tutkimusta varten. Voit hyvin käydä WC:ssä odotusaulassa, mikäli koet siihen tarvetta.

Vielä tärppejä raskauden ensimmäisiin viikkoihin:

  • H4+ viikolla kohdussa saattaa näkyä pieni helmimäinen ontelo, mutta alkio, syke ja ruskuaispussi eivät vielä näy
  • H5+ viikolla raskausontelo on jo hieman kasvanut ja sen sisällä saattaa näkyä ruskuaispussi hauraana.
  • H6+ viikolla raskausontelo on taas hieman suurempi, ruskuaispussi tulee selvemmin esiin ja alkio on tullut näkyviin. Alkion keskellä voi nähdä pienen sydämen pamppailevan kiivaana.

Alkuraskauden ultraäänessä voit käydä myös myöhäisemmillä viikoilla, aina H12 viikolle asti.

Mikäli sinulla on kysyttävää ajanvaraukseen tai tutkimukseen liittyen, voit soittaa asiakaspalveluumme. Sieltä saat vastauksia kysymyksiisi ja tarvittaessa apua ultran ajankohdan valintaan.

69€ + toimistomaksu

Kysy lisää!

Soita
0207 345 510

Tai lähetä viesti:

    Toimipiste