AJANVARAUS
Perhe-arte

Tens-laitevuokraus - Kivunlievitystä synnytykseen

Kätilöpalvelut

Tens-laite lähettää sähköimpulsseja, jotka estävät kipuviestien etenemistä aivoihin ja auttavat samalla lisäämään kehon oman kipulääkkeen (endorfiinin) tuotantoa.

VARAA AIKA

Synnytys on se H-hetki, jonka käynnistymistä odotetaan jännityksellä ja malttamattomana. Yksi ajatuksia paljon herättävä osa-alue on synnytyskipu. Supistuskipuihin on olemassa niin sanottuja pehmeitä menetelmiä, joissa synnyttäjän aktiivinen rooli korostuu. Näitä ovat mm. asennot, liikkuminen, äänenkäyttö, vesi, lämpö. TENS-laite on synnyttäjän itse säädeltävissä, pieni laite, joka on suunniteltu synnytyskivun hoitoon.

TENS-laitteeseen kuuluu pieni ohjain, jota voit pitää kaulanauhan avulla kaulassa roikkumassa. Lisäksi mukaan tulee selkään kiinnitettävät elektrodit ja niihin liitettävät johdot. TENS on pattereilla toimiva laite.

Aivojemme tehtävä on rekisteröidä kehomme viestittämät kipusignaalit. Synnytyksen käynnistyessä kohdussa tapahtuvat supistukset tuottavat kipua, johon aivojemme kipureseptorit reagoivat tuottamalla kehon luontaisia kipulääkkeitä, mm endorfiinejä ja oksitosiinia. Synnytyksessä oksitosiinilla on myös toinen tehtävä, pitää synnytystä käynnissä.

TENS-laitteen avulla elektrodien kiinnityskohtaan tuotetaan sähköimpulsseja. Näiden impulssien tarkoitus on sekä häiritä kipuviestin siirtymistä aivoihin sekä lisätä elimistön luontaisten kipulääkkeiden määrää. Impulssit eivät tuota kipua ja niiden voimakkuutta pystyt säätelemään ohjaimesta.

Tens:iä voit käyttää läpi koko synnytyksen tai esimerkiksi kotona synnytyksen käynnistyessä, avautumisvaiheessa, matkalla sairaalaan ja sairaalassa vaikka yhdessä ilokaasun kanssa. TENS-laitteen kanssa voit liikkua vapaasti, hakea itsellesi hyviä asentoja, käydä ulkona kävelyllä. TENS on saanut paljon positiivista palautetta ja se koetaan turvalliseksi käyttää. TENS on täysin turvallinen sekä sinulle että vauvallesi.

TENS on monikäyttöinen apuväline. Se soveltuu myös jälkisupistusten hoitoon synnytyksen jälkeen tai imettävän äidin hartioiden kiputilojen hoitoon. Lisäksi TENS toimii monilla alaselän kipuvaivoihin, kun ryhti lähtee jälleen palautumaan raskausmahan poistuessa edestä.

TENS:n käytönesteitä ovat esimerkiksi sydämentahdistin tai epilepsia. Perhe-Artella kätilö opastaa sinut TENS:n käyttöön, mutta luethan käyttöohjeet huolellisesti läpi ennen käyttöä.

Perhe-Artella on useampi TENS-laite vuokrattavissa Lahdessa, Helsingissä ja Tampereella. Mikäli kiinnostuit TENS:tä, olethan yhteydessä perhe-arte@perhe-arte.fi. tai p. 0207 345 510.

Hinnasto

Elle-tens synnytyskivunlievitys, 4 viikkoa44€
Elle-tens synnytyskivunlievitys, lisäviikot10€
VARAA AIKA PALAA TAKAISIN

Kysy lisää!

0207 345 510

Tai lähetä viesti

    Toimipiste: