Raskauden aikaiset pelot

Raskauteen liittyy monia fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia. Vaikka lapsi olisi kovin toivottu, voi raskaus, synnytys tai tuleva vanhemmuus tuottaa myös haastavia tunteita.

Raskauteen liittyy monia fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia. Vaikka lapsi olisi kovin toivottu, voi raskaus, synnytys tai tuleva vanhemmuus tuottaa myös haastavia tunteita. Pelot, epävarmuus ja hämmennys ovat tuttuja tunteita etenkin ensimmäistä lastaan odottavalle. Mikäli edellisessä raskaudessa tai synnytyksessä on ollut kipeitä kokemuksia, voi uusi raskaus aktivoida traumat uudelleensynnyttäjällä. Koetut menetykset, kuten pitkä lapsettomuus ja keskenmenot kuormittavat raskautta erityisesti.

Kuinka käsitellä raskauden aikaisia pelkoja?

Raskausmasennus voi liittyä hormonitoimintaan, ristiriitaisiin tunteisiin tulevaa vanhemmuutta kohtaan tai oman elämänhistorian kokemuksiin. Synnytyspelko puolestaan kohdistuu usein pelkoon kivusta, repeämisestä, hallinnan tunteen menettämisestä, tai vauvan tai synnyttäjän vahingoittumisesta. Synnytyspelon taustalla voi olla myös esimerkiksi aiempi traumaattinen synnytyskokemus tai seksuaalinen trauma. Vanhemmuuteen liittyvät pelot kertovat usein epävarmuudesta omaa vanhemmuuttaan kohtaan. Epävarmuus kumpuaa usein omasta elämänhistoriasta tai vallitsevista ympäristötekijöistä. Turvaverkoston puute, parisuhteen haasteet tai yksinhuoltajuus ovat tilanteita, joissa tuleva vanhemmuus mietityttää erityisesti.

Raskauspelkoja voidaan hoitaa. Pelon taustalla on aina syy. Luottamuksellisessa suhteessa pelon syytä voidaan lähteä etsimään, tutkimaan ja hoitamaan. Työskentelyn päämääränä on mahdollisimman miellyttävä raskaus- ja synnytyskokemus.  Raskaus on naisen elämässä ainutlaatuinen aika, josta ei ole mahdollista nauttia pelokkaana.

Vastaanotolle voi tulla matalalla kynnyksellä yksin tai kumppanin kanssa.

95€/45min
170€/90 min

Kysy lisää!

Soita
0207 345 510

Tai lähetä viesti:

    Toimipiste