Hieronnalla synnytyksen jälkeen voidaan edistää kehon palautumista raskausajasta ja synnytyksestä. Esimerkiksi selän ja kylkien kireyksiä helpottamalla voidaan edesauttaa keskivartalon ja erkauman toipumista.
Synnytyksen jälkeistä ensimmäistä kolmea kuukautta voidaan ajatella raskauden neljäntenä kolmanneksena. Silloin palautumista ajatellen on tärkeää luoda edellytykset kudosten hyvälle toipumiselle. Synnytyksen jälkeen kehossa tapahtuu spontaania palautumista nopeiten juuri ensi kuukausina.
Hieronnalla synnytyksen jälkeen voidaan edistää kehon palautumista raskausajasta ja synnytyksestä. Esimerkiksi selän ja kylkien kireyksiä helpottamalla voidaan edesauttaa keskivartalon ja erkauman toipumista. Tavoitteena on, etteivät kireät kudokset haittaa kehon luonnollista palautumisprosessia. Myös lantionpohjan kudosten palautumiseen voidaan vaikuttaa suotuisasti esimerkiksi huolehtimalla pallean ja lantion alueen elastisuudesta.
Synnytyksen jälkeisellä hieronnalla voidaan myös tarvittaessa hoitaa sektio- ja episiotomia arpia elastisemmiksi. Kireä ja kipeä arpikudos voi hidastaa palautumista. Ensimmäisiin viikkoihin ja kuukausiin kuuluu usein paljon vauvan kantamista, mikä yhdessä syöttö- ja imetysasentojen kanssa voi aiheuttaa niskahartiaseudun kireyksiä. Synnytyksen jälkeisessä hieronnassa keskitytään juuri näihin haasteisiin. Hoitoasennot huomioidaan niin, että synnyttäneen on hyvä olla hieronnassa.
Hierontaan voi tulla heti kun oma olo sen sallii. Vauva on tervetullut mukaan äidin hierontaan.