Helin terveiset Itsenäisyyspäivän lähestyessä

Joulukuu on juuri vaihtunut. Viimeistään nyt on aika kaivaa kynttilät, lyhdyt, viltti, takkatuli esiin. Tunnustan käsi pystyssä: ovat olleet esillä jo lokakuusta lähtien! 🙂 Huolimatta ainaisesta marinan aiheesta, eli pimeästä ja kolkosta vesisateesta, on syksyssä ja joulun odotuksessa minulle jotain suloisen lämpöistä tänäkin vuonna. Ja nyt joulukuun alkaessa, olemme jo tosi lähellä joulua.

Tämä joulu on monelle ihan erityinen. Moni sisko ja veli saa tietää olevansa pian täti, eno ja setä. Moni äiti saa tietää tyttärensä odottavan esikoistaan ja itse olevansa tulossa isoäidiksi. Ja kyllä ne tulevat isoisätkin sulaa ja pehmenee. 🙂 Hyvä lahjavinkki on elokuvailta lähisuvun kanssa. 3/4D-videot ja kuvat pienestä syntyvästä ihmeestä ovat valloittavia ja herkkiä muistoja kenelle tahansa.

Joulussa on taikaa ja erityisyyttä. Nautitaan sen hiipivästä lähestymisestä ja tunnelmasta. Syntyville uusille untuvikoille vuosi 2017 on erityinen juhlavuosi syntyä Suomen täyttäessä 100 vuotta. Itselle itsenäisyydessä on aina ollut tärkeitä ja merkityksellisiä piirteitä. Vaarini oli karjalasta ja hän oli loistava tarinankertoja. Olen saanut kuulla niin monia tarinoita elämästä molemmin puolin sotaa, evakkomatkoista ja Uudellemaalle asettumisesta. 100-vuotias Suomi ja vaari saavat tänä vuonna kiitollisuudella sytytetyt kynttilät.

Vuoden 2017 päättyminen on minulle erityinen myös toisellakin tapaa. Taaksepäin katsoessa vuosi näyttää vaiherikkaalta, värikkäältä, elämän täyteiseltä. Edessä on vuosi 2018. Sen kynnyksen ylittäminen tuo minulle uutta ja jännittävää. Palaan koulunpenkille vuosien jälkeen. Samalla se tarkoittaa sitä, että jään Perhe-Artelta opintovapaalle. Näiden askelten ottaminen on jännittävää, kuplivan iloista ja myös haikeaa. Perhe-Artessa olen saanut kohdata sinut, ihana asiakkaani. Olette antaneet minulle niin paljon hyviä hetkiä kätilönä. Olen saanut kulkea teidän rinnallanne tärkeitä askeleita. Ohjata, tukea, kuunnella. Iso ja nöyrä kiitos, että tulit juuri minun vastaanotolleni ja hyväksyit minun apuni. KIITOS!

Kätilön ammatti on minusta yksi hienoimmista. Juuri teidän asiakkaiden, perheiden vuoksi. Toivon, että opiskelujen jälkeen minulla olisi mahdollisuus kohdata teidät jälleen.  Toivon sinulle, ihana asiakas erityisiä hetkiä 100 vuotiaan Suomen Itsenäisyyspäivään. Tunnelmallisia, lämpöisiä muistoja lähimmäisten kanssa. Elämänmakuisia potkuja masuasukilta. Valoa ja Rauhaa tulevaan jouluun ja Uuteen Vuoteen.

Kiitollisuudella ja lämmöllä,
Heli-kätilö <3