”Hei, olen Katri teidän Kätilö”

”Hei, olen Katri teidän Kätilö”, ovat usein ensimmäiset sanat, jotka tulevat suustani, kun tapaan perheen ensimmäistä kertaa. Olen aloittanut työt Perhe Artella Joulukuussa, tätä ennen työskentelin pitkään Naistenklinikalla ja Kätilöopistollakin ehdin käydä kääntymässä.

Kätilön opinnot aloitin syksyllä 2009 heti lukion jälkeen.  Aiemmin ajattelin tällä alalle ajautumisen olevan sattumaa, mutta nykyisin tuntuu, että tämän kuuluikin mennä näin. Opinnot aloittaessani tuntui siltä kuin olisi tullut pitkän matkan jälkeen kotiin. Aiemmin olin ollut porukassa se ”outo” tyyppi, jolla oli todella huono huumorintaju ja utelias mieli. Kätilökoulusta löysin monta kohtalotoveria, joista rakkaimmat kulkevat vieläkin elämässäni mukana. Ikuisesti uteliaana täydensin Kätilön opintojani vuonna 2017 Seksuaalineuvojan opinnoilla. Opinnot laajensivat vielä entisestään näkökulmaani maailmasta ja toivat uutta virkistystä omaan työhöni.

Minulle kätilöys on parhaimmillaan juuri naisen ja perheen vierellä kulkemista. On suuri etuoikeus päästä mukaan ihmisten elämän suurimpiin hetkiin, niihin hyviin ja joskus myös huonoihin. Minulle on tärkeää saada olla asiakkailleni läsnä, kuunnella ja ymmärtää. Uusia näkökulmia kätilötyöhön on tuonut ultraäänitutkimusten opettelu, joka on ollut kiinnostavaa vaihtelua.

Omaan perheeseeni kuuluu kaksi pientä lasta ja puoliso. Vapaa-aika kuluu perheen kanssa yhdessä puuhaillessa. Nautin viherkasvien ja puutarhan hoitamisesta, myös käsillä tekeminen on minulle tärkeää nollausta. Villasukat tai pipo syntyy helposti, kun on paljon ajateltavaa. Harvinaisella omalla ajallani nautin siitä, että saan juoda kahvia rauhassa tai nähdä ystäviäni hyvän aterian äärellä. (koska hyvä ruoka on vaan hyvää ruokaa).

Odotan jo kovasti mitä uutta kevät tuo tullessaan, toivottavasti tavataan pian.

-Katri