AJANVARAUS

Äitiysfysioterapia on äitien kokonaisvaltaista hyvinvointia

26/7/2022
Perhe-arte

Olen Jutta ja toimin äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeuttina Perhe-Arteen Tampereen toimipisteessä elokuun alusta alkaen. Omat raskauskokemukseni ja äitiys ovat olleet kimmokkeina siihen, että olen lähtenyt erikoistumaan äitiys- ja lantionpohjanfysioterapeutiksi.

Äitiysfysioterapeutti on erikoistunut raskausaikaan ja synnytyksestä palautumiseen sekä auttaa äitejä ylläpitämään ja edistämään hyvinvointia raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Äitiysfysioterapiasta saat apua ja ohjeistusta mm. kiputilojen ja kireyksien (mm. liitoskivut ja selkäkivut) lievittämiseen, raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan, synnytykseen valmistautumiseen, synnytyksestä palautumiseen, erkauman ja lantionpohjan erilaisten toimintahäiriöiden kuntouttamiseen, arpien hoitoon sekä lapsenhoitoergonomiaan.

”Erityisesti raskausaikana äidin kannattaa tulla äitiysfysioterapiaan ennaltaehkäisevästi, jotta keho pystyy vastaamaan raskauden tuomiin muutoksiin.”

Vastaanotolleni voi tulla raskaana oleva tai synnyttänyt – olipa synnytyksestäsi vain viikkoja tai sitten useita vuosia. Usein vastaanotolleni hakeudutaan erilaisten kiputilojen tai lantionpohjan toimintahäiriöiden vuoksi. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla edes mitään vaivaa tai oireita tullaksesi vastaanotolleni. Erityisesti raskausaikana äidin kannattaa tulla äitiysfysioterapiaan ennaltaehkäisevästi, jotta keho pystyy vastaamaan raskauden tuomiin muutoksiin.

Se, mitä itse vastaanotolla tapahtuu, määräytyy pitkälti äidin toiveiden, tavoitteiden, tarpeiden ja senhetkisten voimavarojen mukaan. Vastaanotto voi sisältää koko kehon tutkimista tai esimerkiksi fysioterapeuttisen sisätutkimuksen, ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua tai manuaalista käsittelyä ja hoitoa.

Itselleni äitiysfysioterapia tarkoittaa äitien kokonaisvaltaista hyvinvointia niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeenkin. Kohtaan asiakkaani aina yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti herkällä korvalla kuunnellen. Kouluttaudun jatkuvasti, jotta voin jatkossa olla vieläkin parempi äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti teitä kaikkia äitejä varten.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

Jutta

Varaa aika Perhe-Arte Tampereelle äitiysfysioterapiaan tästä.

Varaa aika Perhe-Arte Lahteen äitiysfysioterapiaan tästä.

PALAA TAKAISIN